Deze website is geschreven in het Nederlands.

Errors

Errors en oplossing storing PRO pelletkachels

Wij zijn ambachtelijke fabrikant van pelletkachels.

En verkopen geen andere merken.

En doen NIETS aan andere merken!

Ook hebben wij geen onderdelen dan eigen gebruikte onderdelen. Info over welke onderdelen wij gebruiken, kan U kijken in onze webwinkel. www.pelletmarkt.be


Bij elke foutcode: Is het belangrijk de brandpot zuiver/leeg te maken, ook pellets die reeds in de brandpot zitten, moeten eruit gehaald worden.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error code 1 : Geen ontsteking


Bij deze foutmelding is de kachel niet beginnen branden of de ingestelde temperatuur niet bereikt.

Oorzaken kunnen zijn.


1. Vuil in de brandpot   

actie: brandpot goed reinigen, ook niet vergeten onder de brandpot de asresten te verwijderen.


2. Niet genoeg pellets voor op te starten.( is beginnen branden maar gaat niet naar werkmodus.)

Verhoog de pellettoevoer als volgende , druk set melding datum-tijd verschijnt, druk op de + van temperatuur(linkse plus) tot u parameters tevoorschijn krijgt. Druk set u krijgt melding PELLETS LADEN, verhoog deze met 5% door op de rechtse plus te drukken tot gewenste % dan nogammals set om op te slaan. U kan het programma verlaten door op de knop aan/uit te drukken..


3. Ontsteking wordt niet warm genoeg : De ontsteking is een slijtgevoelig onderdeel, indien deze bijna versleten is kan het zijn dat ze niet warm genoeg meer word, u kan dit zien aan de rechtse zijde de wand verwijderen, in de RVS buis zie je dan de ontsteking rood gloeiend worden. Indien dit niet het geval is. Moet de ontsteking vervangen worden, u kan dit makkelijk door de 3 opstaande schroeven beetje los te draaien en de ontsteking uit te schuiven.


4. Ontsteking is verschoven : Als je de brandpot uitneemt zie je een RVS buisje, daar ligt dan de ontsteking in en moet gelijk liggen met het einde van het RVS stuk. Indien deze verschoven is , rechtse zijkant afnemen, op het RVS buisje, de opstaande bouten losdraaien en juist steken, en opnieuw vastdraaien.


5. Foute pellets : indien niet de juiste pellets worden gebruikt volgens onze handleiding, is het mogelijk dat het ontstekingspunt van de pellets hoger ligt dan de temperatuur die onze ontsteking geeft. Werk enkel Met DINplus A1 pellets. ENplus is niet meer betrouwbaar omdat handelaars zelf een nummer kunnen aanvragen en hun zakken zelf vullen met wat de moment beschikbaar is op de markt, onze ervaring leert dan ook dat het merendeel afvult met mindere kwaliteit pellets!


Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error code 2 Luchtsensor defect


Is een weinig voorkomende melding, maar wil zeggen dat er een abnormale meting is gebeurt door de luchtsensor. Meestal is het een probleem met vochtige lucht of loszittende bekabeling.

Actie: Open de linker zijkant van de pelletkachel, U ziet dan een oranje silicone buis van diameter 50mm, u kan de buis achteraan van de stalen buis schijven, de schroef waar de luchtsensor mee vastzit losdraaien en goed reinigen met pluisvrije droge doek. Ook bekijkt u of de kabel nog goed op zijn plaats zit en voldoende diep is ingeplugt aan de sensorzijde en aan de printplaat van de pelletkachel.


Voldoen deze actie's niet is de sensor onherroepelijk beschadigd en dient vervangen te worden. U kan deze bij ons afhalen , of u kan ons bellen om een vervanging te laten gebeuren.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error code 3 Weinig lucht


Deze melding komt vaker voor, wat wil zeggen dat de pelletkachel geen optimale verbranding kan geven omdat de luchtcirculatie verstoord is.


Oorzaken zijn

1.Vuil op de luchtsensor (meest voorkomend) , achter de kachel verwijderd u dan het luchtrooster, u gaat voorzichtig met uw vinger hierin, u voelt dan een pinnetje met een bolletje op, wrijf voorzichtig over het bolletje, daarna ongeveer 3 cm verder zit het 2 de pinnetje, daar herhaalt u deze stappen. Indien dit niet de oplossing is.


2. Vuil in de schoorsteen controleren : U kan dit door het T stuk achteraan de kachel open te klikken , en met de aszuiger eens in de rookgasafvoer te gaan, indien er niets uitvalt, met achterkant van de deursleutel eens tegen de buis slaan om vastzittende assen te laten vallen. Moest het dan nog niet vrij zijn , kan u met een schoorsteenborstel van Ø 80 door de schoorsteen gaan.


3.Veel te veel assen in de asopvang, doe handeling jaarlijks onderhoud volgens de handleiding.


4.Koord van deur versleten, u kan dit testen door een blad papier tussen de deur en de kachel te steken. De deur sluiten en het blad eruit trekken.  Er moet voldoende weerstand zijn om het blad er kunnen uit te trekken als de deur gesloten is. is dit niet het geval, vervang de koord door koord van Ø 12mm.


5. ontregeling van sensor: bel voor na-service op het toestel.


6. Deur niet/ niet goed gesloten.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error code 5 : geen pellets


oorzaak: gebrek aan brandstof of een blokkade van de pellets

Actie: Pellets in de voorraadbak bijvullen.

Bij blokkade van de pelletschroef (niet blijven opstarten, zo vernield u de pelletmotor!), pellettank leegmaken, kijken of er een vreemd object de schroef blokkeerd. OPGELET, enkel aan werken met stroom uit!


Moest het niet lukken om de blokkade weg te krijgen, bel om na-service te krijgen op het toestel.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error code 7 Veiligheidsthermostaat


De melding wordt veroorzaakt door een te warm aan de pellettank, hierdoor word de toevoer van pellets afgesneden van de stroom.

Oorzaken


1. Luchtventilator die warmte verspreid is te traag ingesteld, te vuil of stuk.


2. Pellets: U gebruikt niet de voorgeschreven pellets. Wissel van leverancier of merk 100% Dennenhout is de beste pellet!


Actie: Achteraan de pelletkachel zit een zwart dopje, draai deze los, neem het eraf en druk op het pinnetje dat tevoorschijn komt. Opgelet, werkt enkel als de kachel genoeg is afgekoeld.


Niet opgelost? Bel voor na-service op het toestel.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error 8 Blackout


Deze foutmelding geeft aan dat de pelletkachel zonderstroom heeft gezeten.

Actie:

Kijken of de stroomkabel nog goed ingeplugd zit.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error 9  Alarm Rookgasventilator


De melding wil zeggen:

1. De gevraagde snelheid/toerental van rookgasventilator, niet kan gehaald worden.


Actie:

Nakijken of er geen vervuiling in het slakkenhuis van de ventilator zit.

Goed stofzuigen en eventuele vervuiling/vreemde objecten verwijderen.

Mits deze melding moest terug komen, Het toestel niet meer inschakelen en contact opnemen met onze servicedienst op 0483/359.399.

Is enkel voor toestellen van ons eigen fabrikaat! Pro-pelletkachels.

Error 10

Temperatuur circuit

Deze veiligheid, komt in als de printplaat van de sturing te warm word (+70C°) , het is een veiligheid om de duurzaamheid van de sturing te waarborgen.

Actie :

De printplaat laten afkoelen, daarna met een stofzuiger en borsteltje de print volledig zuiver maken.

Bij herhaling van de storing, gaat waarschijnlijk de print stuk zijn, en moet vervangen worden door een technieker, die de juiste software dan ook terug installeert.